RETETA ZILEI | Rulouri cu cârnăciori
O reţetă cu ingrediente la îndemână, numai bună pentru pregătirea pachetului de prânz.
Ingrediente
12 cârnăciori
2 felii de pâine albă, transformate în pesmet cu ajutorul unui robot
2 linguri de salvie tocată
500g de aluat pentru foietaj
3 linguri de ceapă caramelizată
făină, pentru presărat
1 ou, bătut uşor
2 linguriţe seminţe de susan
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se stoarce carnea din cârnăciori şi se amestecă împreună cu pesmetul şi cu salvia. Se taie aluatul în jumătate. Pe o suprafaţă presărată cu făină se întinde fiecare bucată de aluat pe lungime, până când se obţin două foi înguste de aproximativ 20×45-50cm.
Se întinde ceapa într-un strat subţire peste aluat, păstrând o margine de 3cm de-a lungul unei laturi. Se împarte carnea de-a lungul cepei în formă de rulou. Apoi se unge marginea aluatului cu ou bătut.
Se aduce aluatul peste carne şi se presează ca să se sigileze marginea unsă cu ou. Se presară cu seminţe de susan şi se taie fiecare rulou în cinci felii. Se dau la cuptor timp de 35-40 de minute până când devin aurii şi se fac bine.
După ce se răcesc, se congelează în porţii individuale, în pungi. Se decongelează peste noapte în frigider.
POFTA BUNA!
goodfood.ro