Important

RETETA ZILEI | Risotto copt cu praz şi bacon

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline
6 felii de bacon afumat, tăiate grosier
2 fire de praz, tăiate în jumătate, pe lung, şi tocate fin
250g de orez pentru risotto
700ml supă fierbinte de pui sau legume
175g de mazăre, decongelată
3 linguri de brânză moale (ricotta sau cremă de brânză)
coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-un vas termorezistent. Se adaugă baconul şi se prăjeşte două minute. Se adaugă prazul şi se sotează până se înmoaie fără să se coloreze, aproximativ 4-5 minute.

Se adaugă orezul şi se amestecă timp de un minut, apoi se toarnă supa în vas. Se acoperă cu un capac şi se introduce la cuptor 20 de minute. Se amestecă la jumătatea intervalului cu o lingură.

Când orezul s-a înmuiat şi a absorbit tot lichidul, se scoate vasul din cuptor şi se adaugă mazărea. Se introduce înapoi în cuptor pentru încă două minute. Apoi se scoate din cuptor, se adaugă coaja de lămâie şi se asezonează.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page