Important

RETETA ZILEI | Pui Tandoori

Dacă îţi place ca mâncărurile de curry să aibă un gust picant, adaugă o linguriţă de pudră de chili la puiul pus la marinat, împreună cu boia. Cu cât carnea este marinată un timp mai îndelungat, cu atât aroma este mai puternică şi cu atât puiul se face mai repede sub gril.

Ingrediente

zeama de la 2 lămâi
4 linguriţe de boia dulce
2 cepe roşii, tocate fin
16 copane de pui fără piele
ulei vegetal pentru uns carnea

PENTRU MARINADĂ
300ml de iaurt grecesc
1 bucată mare de ghimbir, rasă
4 căţei de usturoi, striviţi
¾ linguriţă de garam masala
¾ linguriţă de chimion, măcinat
½ linguriţă pudră de chilli
¼ linguriţă de curcuma

Mod de preparare

Se amestecă zeama de lămâie cu boiaua şi cepele roşii într-un vas întins, de dimensiuni mari. Se taie trei fante în fiecare copan de pui, apoi se dau prin acest sos şi se pun deoparte 10 minute.

Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă şi se toarnă peste carnea de pui. Se amestecă totul foarte bine, apoi se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească cel puţin 1 oră. Acest pas se poate face cu o zi înainte.

Se încinge grillul. Se pun bucăţile de pui pe un grătar, deasupra unei tăvi de copt. Se ung cu ulei şi se prăjesc sub grill timp de 8 minute pe fiecare parte sau până când au prins o crustă uşoară şi sunt pătrunse complet.

 

POFTA BUNA!

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page