RETETA ZILEI | Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi
Ingrediente
4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt (se găsesc la Metro şi la Carrefour)
½ linguriţă de coriandru măcinat
½ linguriţă de chimion, măcinat
¼ linguriţă de turmeric
1 lingură de sos de peşte (se găseşte la hipermarketuri)
3 linguri unt de arahide
4 pulpe de pui, tăiate în bucăţi mici
lipii pentru servit (opţional)
SALATĂ DE MENTĂ ŞI RIDICHI
1/4 castravete
sucul de la 1 lămâie verde
1 linguriţă de zahăr brun
1 ardei iute, tocat mărunt
1 lingură sos de peşte
100g de ridichi, tăiate felii
frunzele de la 1 legătură mică de mentă
Mod de preparare
Se scufundă o mână de frigărui de lemn în apă fierbinte timp de 20 de minute. Se amestecă laolaltă jumătate din cantitatea de şalote, coriandru, chimion, turmeric, sos de peşte şi unt de arahide, apoi se adaugă două linguri de apă clocotită ca să se obţină un sos.
Se amestecă cu puiul şi se lasă deoparte 15 minute (se poate lăsa la marinat şi câteva ore dacă vrei să-l pregăteşti dinainte).
Pentru salată, se taie castravetele în jumătate pe lungime, se scot sâmburii cu o linguriţă, apoi se taie în felii subţiri. Se aşază într-un bol restul de şalote, sucul de lămâie verde, zahărul, ardeiul iute şi sosul de peşte.
Se amestecă până când se dizolvă zahărul, apoi se adaugă şi ridichile, castravetele şi menta.
Se înfig 3-4 bucăţele de pui pe frigărui. Se prăjesc 6 minute pe fiecare parte, ungându-le cu marinadă până sunt rumene.
Se servesc cu salată şi lipii.
POFTA BUNA!
goodfood.ro