RETETA ZILEI | Pui dulce cu salată caldă de porumb şi cartofi
![](https://i0.wp.com/www.gazetabt.ro/wp-content/uploads/2012/08/53169b0.jpg?resize=350%2C233&ssl=1)
Ingrediente
500g de cartofi noi (sau cartofi obişnuiţi, tăiaţi în felii mari)
2 ştiuleţi de porumb gata fierţi (se găsesc în hipermarketuri)
½ ceapă roşie, tăiată peştişori
sucul de la 1 lime
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
½ – 1 linguriţă de boia dulce
4 piepţi din pui fără piele, tăiaţi în două pe lungime
1 legătură mică de coriandru, tocat
felii de lime, opţional, pentru servit
Mod de preparare
Se pune la fiert o oală mare de apă. Se fierb cartofii timp de 12 minute; în ultimele minute se adaugă şi porumbul, ca să se încălzească. Se lasă la scurs.
Între timp, se amestecă ceapa cu sucul de lime şi o lingură de ulei, într-un bol mare de salată. Se combină cealaltă lingură de ulei cu usturoi, boia, sare şi piper, apoi se amestecă bucăţile de pui, până când sunt bine acoperite de condimente.
Se încinge o tigaie-grătar şi se frige carnea timp de 3 minute pe fiecare parte, până se pătrunde bine. Se pun cartofii şi ceapa în bolul de salată. Se aşază porumbul pe un tocător, pe verticală, şi se taie boabele cu un cuţit.
Se pun boabele în bol, se adaugă şi coriandrul, sare şi piper, apoi se amestecă bine. Se serveşte salata împreună cu pieptul de pui şi cu felii de lime.
POFTA BUNA!
goodfood.ro