Important

RETETA ZILEI | Pui cu smochine

Ingrediente :

  • 300 g carne de pui
  • 250 g smochine
  • 100 g vin
  • 1 ceapa
  • 40 g zahar
  • 25 g unt
  • Delicat

Mod de preparare :

Smochinele se tin in apa sa se inmoaie.Se pune untul intr o cratita, pe foc mic si cand s-a infierbantat, se introduc bucatile de pui si ceapa tocata.

Acoperi cu capac si fierbi in zeama pe care o lasa carnea.Dupa ce a scazut zeama, torni apa si fierbi in continuare acoperit.

Speli smochinele, le pui peste carne si mai lasi sa fiarba.Arzi putin zaharul, stingi cu putina apa si lasi sa fiarba pana se dizolva tot si apoi torni in cratita cu carne.

Torni si sosul de rosii, vinul, delicat, si mai lasi sa fiarba la foc mic pana scade, dar nu de tot, caci sosul este delicios.

 

POFTA BUNA!

 

bucatarul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page