Important

RETETA ZILEI | Pui cu rozmarin şi ratatouille la cuptor

Ingrediente

1 vânătă, tăiată în bucăţi mari
2 dovlecei, tăiaţi în felii sub formă de semilună
3 ardei de diferite culori, fără seminţe şi tăiaţi grosier
1 linguriţă de rozmarin tocat fin, plus 4 rămurele
1 căţel mare de usturoi, zdrobit
2 linguri ulei de măsline
4 piepţi de pui, fără piele şi fără os
1 Knorr Punga Magică pentru friptura de pui cu ierburi aromate
250g de roşii cherry sau roşii prunişoară mici, tăiate în jumătate

Mod de preparare

1. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/ gaz 6. Într-o tavă mare de copt, se amestecă laolaltă vinetele, dovleceii şi ardeii cu rozmarinul tocat, usturoiul, uleiul de măsline, puţină sare şi piper. Se împrăştie legumele într-un strat uniform şi se ţin la cuptor 20 de minute.
2. Între timp, se crestează fiecare piept de pui de 4-5 ori cu un cuţit ascuţit şi se introduce în Knorr Punga Magică pentru friptura de pui cu ierburi aromate. Se lasă la cuptor 30 de minute.
3. După ce legumele s-au copt 20 de minute, se adaugă roşiile amestecând. Legumele se mai ţin la cuptor 18-20 de minute. În ultimele 5 minute, se răstoarnă piepţii de pui din pungă în tavă şi se aşază deasupra câte o crenguţă de rozmarin. Se serveşte cu câţiva cartofi, dacă îţi place.
POFTA BUNA!
Sursa : goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page