Important

RETETA ZILEI | Plăcintă cu brânză

Asigură-te că nu vei avea nevoie de cuptor după ce este gata plăcinta, dat fiind că are nevoie să se răcorească exact cum am descries în reţetă. Dacă nu se va coace perfect, fără crăpături, zahărul pudră şi câteva migdale plasate strategic pot ascunde multe defecte.

Ingrediente

200g de biscuiţi cu migdale
100g fulgi de migdale, prăjiţi
½ linguriţă extract de migdale
100g de unt topit
900g cremă de brânză
250g de zahăr fin
4 linguri de făină
1 linguriţă extract de vanilie
3 ouă mari
200ml de smântână
150g gem de cireşe
zahăr pudră şi frişcă, pentru servit

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se tapetează cu hârtie de copt baza şi laturile unei forme cu latura de 23cm şi fundul detaşabil. Se fărâmiţează biscuiţii şi 75g din fulgii de migdale – încearcă să le pui în două pungi pentru sandvişuri şi să le baţi cu făcăleţul.

Se combină cu esenţa de migdale şi cu untul topit, apoi se presează în baza formei pregătite şi se coace 10 minute. Se pune deoparte în timp ce se prepară umplutura.

Se freacă brânza cu un mixer într-un bol, până devine cremoasă. Se adaugă zahărul şi se amestecă din nou, ca să se omogenizeze. Se adaugă făina, apoi vanilia, ouăle, pe rând şi, în cele din urmă, smântâna; se amestecă.

Se pun moviliţe de amestec în tavă, cu câte o lingură de gem printre ele. Se nivelează suprafaţa uşor.

Se pune tava cu atenţie pe raftul din mijloc al cuptorului şi se coace 10 minute. Se presară cu migdalele rămase. Se scade focul la 110° C/gaz ¼ şi se mai coace 35 de minute. Se stinge focul, se ţine uşa închisă la cuptor şi se lasă plăcinta să se răcească aproximativ o oră.

Se întredeschide uşa cuptorului şi se lasă aşa încă o oră. Se răceşte a treia oră la temperatura camerei, apoi se acoperă şi se lasă la frigider peste noapte.

Se scoate din tavă cu atenţie. Se presară cu zahăr pudră şi se serveşte cu frişcă.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page