RETETA ZILEI | Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi
Ingrediente
800g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri
2 linguri ulei de măsline
50g de pesmet
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri de pătrunjel, tocat
4 fileuri groase de peşte alb a 140g fiecare
200g de roşii cherry
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 220˚ C/gaz 7. Se usucă feliile de cartof cu un şervet de bucătărie, apoi se aşază pe o tavă într-un singur strat. Se stropesc cu jumătate din cantitatea de ulei şi se asezonează cu sare.
Se ţin la cuptor 40 de minute, întorcându-i după 20 de minute, astfel încât să se rumenească pe toate părţile la fel.
Se amestecă pesmetul cu pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie, apoi se asezonează. Se întinde peste fileurile de peşte într-un strat egal; se tropesc cu uleiul rămas.
Se pun într-o tavă împreună cu roşiile cherry, apoi se dau la cuptor în ultimele 10 minute de coacere a cartofilor.
POFTA BUNA!
goodfood.ro