RETETA ZILEI | Paste puttanesca
Ingrediente
1 pachet de linguini
1 conservă de roşii tocate
3-4 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
1 mână de măsline fără sâmburi
4 fileuri de anşoa
1 mână de capere
1 linguriţă de ardei iute uscat
1 lingură de ulei de măsline
sare, piper
pătrunjel proaspăt, tocat (opţional)
Mod de preparare
Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul de măsline. Se adaugă fileurile de anşoa, care se vor topi, dar îşi vor lăsa aroma. Se adaugă roşiile, usturoiul, măslinele, caperele, ardeiul iute şi se lasă la fiert pe foc mediu.
Când sosul mai scade, se adaugă sarea (ai grijă, caperele şi fileurile de anşoa sunt deja foarte sărate), piperul, eventual şi ardeiul iute ori usturoiul – dacă vrei şi mai multă aromă.
Se pune la fiert o oală cu apă sărată. Când aceasta dă în clocot, se adaugă 300g de linguini şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.
Pastele se scurg, se adaugă în sosul de roşii, se amestecă.
Se pot servi cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra.
POFTA BUNA!
goodfood.ro
Ionute ia reteta originala
http://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-puttanesca.html