Important

RETETA ZILEI | Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

Lipiile devin crocante dacă le laşi în cuptor; vor fi atât de bune, încât nu vei putea mânca doar una.

Ingrediente

PENTRU PASTĂ
410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă
200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)
225g de somon afumat la pachet, gata porţionat
1 lingură de mărar proaspăt, tocat
1 lingură de suc de lămâie

PENTRU LIPII
6 lipii
2 linguri ulei de măsline
sare de mare grunjoasă
2 linguri de mărar proaspăt, tocat
2 legături de ridichi

Mod de preparare

Amestecaţi în robotul de bucătărie fasolea şi iaurtul, până la omogenizare. Adăugaţi somonul şi bateţi în continuare, atât cât încă se mai pot distinge bucăţi din el. Răsturnaţi amestecul într-un bol şi adăugaţi mărarul, sucul de lămâie şi asezonaţi. Pasta poate fi preparată cu până la o zi înainte.

Pentru lipii, preîncălziţi cuptorul la 200º C/gaz 6. Rupeţi lipiile şi aranjaţi bucăţile în două tăvi. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi cu sare şi mărar. Lăsaţi-le la cuptor 7 minute, până când devin crocante. Pot fi preparate cu o zi înainte sau chiar înainte de a servi.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page