Important

RETETA ZILEI | Parfé de ficat de pui

Ingrediente

400g ficat de pui
1 căţel de usturoi zdrobit
1 şalotă tocată
1 fir de cimbru
150g de unt
2 linguri smântână de gătit grasă
pâine prăjită şi chutney, pentru servit

Mod de preparare

Se curăţă 400g ficat de pui de vinişoarele verzi. Se încălzeşte 1 cub de unt într-o tigaie mare şi se prăjesc ficăţeii cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 1 şalotă tocată, 1 fir de cimbru şi un praf de amestec chinezesc de 5 condimente, până când ficăţeii devin maronii, dar încă moi la apăsare (roz în mijloc).

Se mixează totul într-un robot, până devine o pastă. Se adaugă 125g de unt şi 2 linguri de smântână dulce grasă. Se asezonează.

Se împarte amestecul în 6 forme mici, tapetate cu folie de plastic. Se lasă la rece peste noapte, apoi se scot pe farfurie şi se servesc cu pâine prăjită şi cu chutney.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page