RETETA ZILEI | Macrou condimentat pe felii de toast cu sfeclă
Ingrediente
250g sfeclă (nu în oţet), tăiată în cuburi
1 măr, tăiat în felii subţiri
1 ceapă mică roşie, tăiată fin
zeama de la ½ lămâie
1 lingură de ulei de măsline, plus extra pentru a presăra la sfârşit
1 linguriţă de seminţe de chimion
1 legătură mică de coriandru, frunzele tăiate mărunt
pentru peşte:
4 fileuri de macrou, tăiate pe jumătate
1 linguriţă pudră de curry
4 felii de pâine ciabatta
Mod de preparare
Se amestecă sfecla cu mărul, ceapa, zeama de lămâie, uleiul, chimenul şi coriandrul, se asezonează bine şi se lasă alături cât timp se prepară macroul. Se încălzeşte grill-ul, se acoperă cu o folie de aluminiu, se presară pudra de curry peste fileurile de macrou, se stropesc cu ulei şi se asezonează cu sare şi piper, apoi se pun pe grill.
Se frig timp de 4-5 minute, până ce pielea devine crocantă; nu este nevoie să le întoarceţi. Se prăjeşte pâinea în toaster şi se stropeşte cu puţin ulei. Se acoperă feliile de pâine cu salată şi macrou şi se serveşte imediat.
POFTA BUNA!
goodfood.ro