Important

RETETA ZILEI | Legume de vară rumenite cu năut şi roşii

Tocăniţă de vară. Tocăniţe de vară pe bază de tomate, cum este aceasta, sunt perfecte pentru a fi preparate din vreme.

Ingrediente

3 dovlecei, tăiaţi mare
1 vânătă, tăiată în beţişoare groase
3 căţei de usturoi, tocaţi
2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi bucăţi
2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi
1 ceapă, tocată
1 lingură seminţe de coriandru
4 linguri ulei de măsline
400g de roşii din conservă, tocate
400g de năut din conservă, spălat şi scurs
1 legătură de coriandru, tocat grosier

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200º C/gaz 7. Se răstoarnă toate legumele într-o tavă mare şi se presară cu seminţe de coriandru, o mare parte din cantitatea de ulei, sare şi piper.

Se aranjează totul pe un singur strat şi se dă la cuptor pentru 45 de minute, amestecând o dată sau de două ori până când legumele se rumenesc pe margini.

Se aşază tava pe ochiul aragazului la foc potrivit, apoi se adaugă roşiile şi năutul. Se aduce la punctul de fierbere, amestecând cu grijă. Se asezonează după gust, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară deasupra frunzele de coriandru. Se aşază pe farfurii sau se serveşte direct din tavă cu pâine.

 

POFTA BUNA!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page