Important
RETETA ZILEI | Gnocchi bolognese cu spanac
Ingrediente
500g carne de vită, tăiată în bucăţi mici
1 linguriţă ulei de măsline
2 x 400g roşii din conservă tăiate
1 lingură de condimente italiene
400g spanac, spălat bine
500g gnocchi
125g mozzarella, cu conţinut redus de grăsimi
1 linguriţă ulei de măsline
2 x 400g roşii din conservă tăiate
1 lingură de condimente italiene
400g spanac, spălat bine
500g gnocchi
125g mozzarella, cu conţinut redus de grăsimi
Mod de preparare
Se prăjeşte carnea în ulei câteva minute. Se adaugă roşiile şi condimentele, se umple un borcan cu apă şi se toarnă peste carnea de vită, apoi se dă în clocot. Se fierbe timp de 20 de minute.
Se pune jumătate din cantitatea de spanac într-o strecurătoare şi se toarnă apă fierbinte peste el pentru a se înmuia, apoi se repetă procedeul şi cu cealaltă jumătate şi se lasă să se scurgă bine.
Când carnea de vită este aproape gata, se fierb gnocchi şi se scurg bine. Se încălzeşte grill-ul la nivelul High.
Se amestecă gnocchi şi spanacul cu carnea de vită, se asezonează bine şi se pun într-un vas mare de iena. Se taie mozzarella în bucăţi, se presară deasupra şi se pune la grill până ce se topeşte şi prinde o nuanţă aurie.
POFTA BUNA!
goodfood.ro