RETETA ZILEI | Ghiveci de legume
Ingrediente
4-5 cartofi
2 ardei graşi
1 conopidă mică
400g fasole grasă
5 roşii
4 morcovi
2 dovlecei
1 varză mică
2 vinete potrivite
1 ţelină mică
3-4 cepe
300ml suc de roşii
2-3 legături de pătrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare
Ţelina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curăţă de coajă. Ceapa se toacă şi se pune în ulei la călit, într-o oală încăpătoare, căci se adună legume multe.
Legumele se taie astfel: bucăţi potrivite (cartofii, dovlecelul, varza, conopida, fasolea, ardeii, vânăta, roşiile), felii subţiri (morcovul, ţelina).
Se pun toate legumele grămadă peste ceapa călită, se acoperă cu capacul şi se lasă pe foc potrivit să se mai înăbuşe. Dacă nu au lăsat suficientă zeamă (dar de obicei lasă), se mai pune puţină apă.
Luăm capacul, punem sare şi piper din belşug (căci vor trage), sucul de roşii şi jumătate din pătrunjelul tocat. Se bagă cratiţa în cuptorul încălzit la 160ºC şi se lasă cam o oră.
Din când în când mai scuturăm cratiţa şi vedem dacă legumele sunt făcute. Cât timp stă la cuptor, zeama ar trebui să mai scadă.
Când e gata, se scoate şi se presară cu restul de pătrunjel tocat. Se serveşte rece sau cald.
POFTA BUNA!
goodfood.ro