RETETA ZILEI | Frittata cu somon afumat şi mărar
Dacă nu ai reuşit să mănânci la micul dejun toată frittata, poţi să iei şi la pachet pentru prânzul de la serviciu – mănâncă de data aceasta în combinaţie cu o salată de roşii proaspătă, amestecată cu câteva fire de chives.
Ingrediente
200g de cartofi noi, feliaţi fin
1 ceapă mică, curăţată şi tăiată fin
unt
6 ouă
70g de somon afumat, feliat
1 mână mică de mărar, tocat
Mod de preparare
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie, apoi se scurg bine. În timp ce se fierb cartofii, se prăjeşte ceapa într-un cub de unt până când se înmoaie bine. Se bat ouăle cu puţină sare şi puţin piper, apoi se adaugă cartofii, ceapa, somonul, mărarul şi se amestecă.
Se încălzeşte alt cub de unt într-o tigaie nonaderentă de mărime medie. Se toarnă în tigaie amestecul cu ouă şi se lasă la prăjit câteva minute până când este făcută partea de jos.
Se aşază frittata sub grilul din cuptor pentru a se face şi partea de sus, apoi se taie felii şi se serveşte.
POFTA BUNA!
goodfood.ro