RETETA ZILEI | Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată
Masă simplă, dar hrănitoare şi pline de arome. Conţinut scăzut de grăsimi; puţine calorii; sursă importantă de fibre; asigură 2/5 din necesarul zilnic.
Ingrediente
2 cârnaţi slabi, tăiaţi felii
4 felii de kaizer, curăţate de grăsime, tocate
150g de ciuperci champignon, tăiate jumătăţi, sau ciuperci mai mari, tăiate sferturi
8 albuşuri
3 linguri de lapte
140g de roşii cherry, tăiate jumătăţi
2 conserve a 400g de fasole în sos tomat (baked beans)
1½ linguriţă de paprika afumată (se găseşte la Băcănia Veche)
1 legătură mică de chives, tocată
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 180˚C/ gaz 4. Se tapetează o tavă de copt de format A4 cu suficientă hârtie de copt, astfel încât să acopere baza şi lateralele. Se prăjesc cârnaţii şi kaizerul într-o tigaie de Teflon până prind o culoare aurie, amestecând des ca să nu se prindă de tigaie. Se răstoarnă în tavă.
Se pune din nou tigaia pe foc şi se prăjesc ciupercile cam cinci minute, până devin aurii, apoi se adaugă şi acestea în tavă. Se bat albuşurile cu laptele şi se asezonează. Se toarnă în tavă, apoi se înfig jumătăţile de roşie, din loc în loc.
Se coc 20-25 de minute, până se leagă. Între timp, se răstoarnă fasolea într-o tigaie, se amestecă cu boiaua (paprika) şi se încălzeşte. Se presară frittata cu bucăţele de chives şi se serveşte cu garnitura de fasole.
POFTA BUNA!
goodfood.ro