RETETA ZILEI | Frigărui din pui cu harissa şi fattoush
Fattoush este o salată tradiţională din Orientul Mijlociu, făcută din lipie şi legume de sezon.
Ingrediente
1 lipie tăiată pe jumătate
2 piepţi de pui fără piele, tăiaţi în bucăţi mari
1 lingură de harissa
ulei de măsline
sucul de la o jumătate de lămâie
1 căţel de usturoi pisat
1 linguriţă sumac (opţional)
100g de ridichi tăiate felii
½ castravete curăţat, tăiat în jumătate longitudinal, cu seminţele scoase şi apoi tăiat în felii
1 salată verde mică, tocată grosier
2 cepe verzi feliate fin
1 mână de mentă, tocată grosier
Mod de preparare
Se prăjesc jumătăţile de lipie până ce devin maronii şi crocante. Se rup în bucăţi mari şi se pun deoparte.
Se amestecă bucăţile de piept de pui cu harissa, două linguriţe de ulei de măsline, sare şi piper.
Se înşiruie pe frigărui de bambus înmuiata în apă în prealabil şi se pun pe grill, se întorc des, timp de 8-10 minute sau până sunt pătrunse bine.
Între timp, se amestecă o lingură de ulei de măsline cu sucul de lămâie, usturoiul, sumacul (dacă se foloseşte), sare şi piper.
Se pun într-un bol ingredientele care rămân şi se amestecă cu dressingul. Se adaugă lipia şi se amestecă din nou.
Se serveşte cu frigăruile de pui.
POFTA BUNA!
goodfood.ro