RETETA ZILEI | File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit
Ingrediente
420g file de porc, curăţat şi tăiat în medalioane
1 lingură sos de soia
1 lingură amestec chinezesc de 5 condimente
2 linguri de miere
1 lingură de amidon
1 ou bătut
225g de orez gătit
200g de mazăre decongelată
2 cepe verzi, tocate
Mod de preparare
Se pun împreună medalioanele de porc, sosul de soia şi amestecul de cinci condimente chinezeşti; se lasă la marinat 5 minute.
Se încinge o tigaie antiaderentă şi se prăjeşte carnea de porc 2-3 minute pe fiecare parte, până este pătrunsă.
Se adaugă 150ml de apă fiartă şi mierea şi se lasă la fiert 2 minute.
Se amestecă amidonul cu puţină apă, se pune în sos şi se lasă pe foc până se îngroaşă.
Între timp, se prepară orezul.
Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca pentru omletă, şi se prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte.
Se ia de pe foc, se rulează şi se taie fâşii.
Se adaugă orezul şi mazărea în tigaie, se amestecă şi se prăjesc 3-5 minute.
Se amestecă cu grijă cu omleta şi cu ceapa, se asezonează şi se mai lasă pe foc 1 minut.
Se serveşte cu carnea de porc şi cu puţin sos de soia.
POFTA BUNA!
goodfood.ro