RETETA ZILEI | Ficat picant de pui cu ciuperci
Ingrediente
- 1 caserolă de ficat de pui
- 500-1000 g de ciuperci champignons
- unt şi ulei pentru prăjit
- sos de soia
- sare
- piper
- ardei iute/pasta de ardei/boia iute
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi se pun în tigaie, se pune capac, vor lăsa apă. După ce-şi lasă toată apa, se dă focul tare şi se fierb vreo 10-15 minute. Se scurg de apa lăsată, se adaugă o lingură de unt şi ulei şi se prăjesc puţin.
Ficatul se taie în 2, se tamponează cu prosop de hârtie să nu fie ud. Se adaugă în tigaie, acoperindu-l cu ciupercile. Se supraveghează şi se mai întoarce. se face repede.
Se adaugă sos de soia, ardei iute (am pus pastă de ardei iute), piper şi sare doar dacă mai e nevoie. Când vă place cât e de făcut, se opreşte focul şi se presară pătrunjel verde tocat.
Se serveşte cu o salată sau murături. Cine doreşte, poate adăuga piure, orez.
POFTA BUNA!
bucataras.ro