RETETA ZILEI | Farfalle cu legume la cuptor
Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 300g farfalle sau alt tip de paste
– 3 linguri ulei de masline
– partea alba de la un fir de praz
– 250g sunculita taraneasca taiata bucatele (puteti folosi si sunca presata)
– o capatana de broccoli
– 300g mazare si morcovi congelate
– 300ml smantana dulce
– 2 oua
– 150+50g cascaval dat pe razatoare
– condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc, rozmarin, arpagic, praf de usturoi
Mai intai si mai intai, punem apa cu sare la fiert in 3 oale incapatoare: intr-una oparim broccoli (din momentul in care fierbe apa, punem buchetelele de broccoli taiate marunt si le oparim 2-3 minute), in alta fierbem mazarea si morcovul, cam 4-5 minute si in alta fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi, in tigaie am incins uleiul de masline, in care am calit prazul si sunculita, pe care le-am condimentat cu de toate. Separat, intr-un bol imens, am amestecat smantana dulce, ouale, 150g de cascaval razuit si verdeturi dupa gust.
Peste amestecul de branza am pus morcovii, mazarea, broccoli, pastele si sunculita prajita cu praz. Am amestecat tot bine bine si am pus intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Am incins cuptorul la 180 grade Celsius si am dat tava la cuptor 30 minute.
Apoi am scos, am pus deasupra restul de cascaval si cateva rosii cherry si am dat din nou la cuptor, de data asta la 200 si am mai lasat 10 minute pana cascavalul s-a rumenit.
POFTA BUNA!
Sursa : Teo’s kitchen