RETETA ZILEI | Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice
Ingrediente
1 dovleac plăcintar mic, tăiat în bucăţi mari (se îndepărtează seminţele); se poate folosi cu coajă
2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
1 linguriţă de boia iute
1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente
175g de broccoli, desfăcut în bucheţele mici
175g de bok choi, tăiat sferturi
2 linguri sos de soia
2 linguri oţet din vin de orez
1 lingură de miere
1 lime, jumătate stoarsă pentru zeamă, cealaltă jumătate tăiată felii
câteva frunze de coriandru
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 220˚ C/ gaz 7. Se dă dovleacul prin ulei, apoi se presară cu boia, amestecul de cinci condimente, o linguriţă de piper negru şi un vârf de cuţit de sare.
Se amestecă bine. Se răstoarnă într-o tavă, se întinde într-un singur strat şi se coace 25-30 de minute, până ce se frăgezeşte şi începe să se caramelizeze pe la margini.
Cam cu cinci minute înainte să fie gata dovleacul, se încinge un wok sau o tigaie mare şi se adaugă broccoli, plus unadouă linguri de apă. Se ţine pe foc două-trei minute, apoi se adaugă bok choi, sosul de soia, oţetul şi mierea şi se mai ţine pe foc câteva minute, până ce legumele s-au frăgezit.
Se adaugă zeama de lămâie, apoi se împarte la două farfurii, împreună cu dovleacul, frunzele de coriandru şi feliile de lămâie.
POFTA BUNA!
goodfood.ro