Important

RETETA ZILEI | Creveţi iuţi cu unt

Serveşte aceşti creveţi cu nişte pâine de casă caldă, cu care să absorbi toată zeama plină de unt. Dacă vrei să serveşti acest preparat ca antreu, 12-16 creveţi ajung; pentru un fel principal este nevoie de 20.

Ingrediente

25g de unt
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi, tocaţi fin
1 ardei iute roşu, cu seminţe, tocat fin
½ linguriţă de boia dulce
12-20 creveţi mari cruzi, nedecorticaţi
zeama de la 1 lămâie, plus câteva felii pentru un bol cu apă pentru spălat pe mâini
½ legătură mică de pătrunjel, tocat mare
1 franzelă mică cu coajă crocantă, încălzită înainte de a o servi

Mod de preparare

Se topesc untul şi uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi boiaua, apoi se se lasă pe foc unu-două minute, până când usturoiul devine auriu.

Se măreşte focul, se adaugă creveţii şi se prăjesc câteva minute, amestecând, până ce devin roz. Se iau de pe foc, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul.

Se pun câteva felii de lămâie într-un bol cu apă călduţă, se aduce un bol pentru cochilii, apoi se mănâncă cu mâna şi cu bucăţi de pâine caldă.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page