Important

RETETA ZILEI | Cornulete – saleuri cu cas

Ingrediente pentru 64 bucati:
– 650g faina
– 25g drojdie
– 150ml lapte caldut
– 300g unt
– o lingurita sare (pt aluat)
– o lingura zahar
– 3 linguri smantana
– 300g cascaval afumat razuit
– 1 ou
– sare, susan (pt garnisit)

Ingrediente

Amestecam drojdia cu laptele caldut, o lingura buna de faina si zaharul si le lasam 10 minute deoparte. Intre timp, intr-un bol, cernem faina. In mijloc facem o gropita, in care turnam apoi maiaua de lapte si drojdie.

Amestecam bine, apoi punem untul, smantana, sarea si framantam pana avem un aluat care nu ni se lipeste de degete. Il mutam intr-un bol curat, uns cu putin ulei si il lasam 30 de minute la dospit.

Preparare

Framantam vreo 5 minute aluatul, ca asa scoatem aerul, apoi il impartim in 8 gramajoare egale. Cel mai simplu e sa faceti un baton de aluat si apoi il taiati cu un cutit in 8 parti egale. Facem din fiecare gramajoara cat o bila, pe care o intindem rotund, intr-o foaie de 3-4mm grosime.

Presaram foaia cu cascaval ras, pe care il apasam cu degetele bine bine, apoi taiem 8 triunghiuri, pe care le rulam, de la mare la mic. Asezam cornuletele in tava de la cuptor, pe hatie de copt si il ungem pe fiecare cu ou batut si il presaram cu sare mare si susan.

Cornuletele se coc 15 minute sau pana sunt frumos rumenite, in cuptorul incins la 160°C.

Preparare

In functie de cat de mare e tava, terminati cornuletele din 2 sau 3 ture, da’ merge foarte repede, asa ca nu stati la tigara, cafea si taclale, cum bagati o tava in cuptor, purcedeti spre rularea turei urmatoare de cornulete.

Din cantitatile date iese un “vailing” de cornulete, care stau foarte bine pana la o saptamana daca le acoperiti cu o punga (dar asta numai dupa ce se racesc bine).  Cat despre cascaval, puteti folosi si cascaval dulce sau telemea, dar mie mi se par mai bune cu cascaval afumat.

Saleuri cu cas

Saleuri cu cas

Saleuri cu cas

Saleuri cu cas

 

POFTA BUNA!

 

Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page