RETETA ZILEI | Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână
Ingrediente
- 7-8 copănele de pui dezosate
- 3 linguri ulei măsline
- 2 linguri sos de soia
- sare
- piper
- 200 gr ciuperci
- o ceapă
- o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
- 2 buc. brânză topită
- un ou
- 200 gr smântână
- 50 gr caşcaval
- o linguriţă usturoi pudră
Mod de preparare
Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute. Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute.
Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza topită, omogenizăm şi oprim focul. Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie. Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald. Puteti servi cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.
POFTA BUNA!
Sursa : bucataras.ro