Important

RETETA ZILEI | Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Ingrediente

2 linguri de pastă albă miso
1 linguriţă sos de soia
4 linguri oţet de orez
2 fileuri de cod (aproximativ 125g fiecare)
1 legătură de ceapă verde, feliată în diagonal
½ castravete, curăţat alternativ, cu un cuţit econom
140g germeni de fasole
100g de ridichi, feliate
1 ardei iute, tocat (fără seminţe dacă doreşti)
sucul de la 2 limes
1 limes, taiat in sferturi
1 linguriţă ulei de susan

Mod de preparare

Se amestecă pasta miso, sosul de soia şi jumătate din cantitatea de oţet. Se acoperă peştele cu această marinadă şi se lasă cel puţin 15 minute, preferabil peste noapte.

Se amestecă ceapa verde, castravetele, germenii de fasole şi ridichile. Se prepară dressingul din ardei iute, suc de lime şi restul de oţet. Se toarnă peste salată şi se lasă deoparte.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte peştele câte 3-4 minute, pe fiecare parte. Se dă deoparte şi se pune pe o farfurie. Se toarnă marinada în tigaie şi se fierbe la foc iute până scade la jumătate.

Se toarnă peste peşte şi se serveşte cu salată.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page