Important

RETETA ZILEI | Ciorbă de burtă

Dacă vrei, poţi folosi burtă cumpărată din piaţă, care nu este prefiartă. În acest caz, se spală burta bine şi se scoate mirosul masând-o cu bicarbonat de sodiu. Apoi se clăteşte şi se dă în clocot de trei ori (schimbând apa de fiecare dată), înainte de a o adăuga la supa de oase.

Ingrediente

5l de apă
500g burtă de vită prefiartă
2-3 oase de vită
1 ţelină cu frunze
2 morcovi
1 ceapă mare
1 păstârnac mic
300ml de smântână lichidă
1 ou
zeama de ½ lămâie

Mod de preparare

Se pune apa la fiert împreună cu oasele de vită. Când începe să clocotească, se dă focul mai mic şi se îndepărtează spuma de la suprafaţă de câte ori este nevoie. Între timp, se spală şi se curăţă legumele. Se fierb oasele aproximativ o oră.

Se scot oasele din supă, se adaugă burta şi se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se adaugă legumele întregi sau tăiate în bucăţi mari.

Se fierbe burta până când se pătrunde uşor cu furculiţa; se scot legumele după ce au fiert (se testează tot cu furculiţa).

Se stinge focul, se taie burta fideluţă şi se adaugă la loc în supă. Se prepară liezonul după ce a mai scăzut temperatura supei. Se amestecă într-un castron gălbenuşul cu smântâna lichidă, apoi se diluează treptat cu câte un polonic de supă. Când amestecul devine omogen, se toarnă în oala cu supă şi se mai dă o dată în clocot.

Se stinge focul, apoi se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust. Se serveşte cu ardei iute, oţet şi usturoi zdrobit.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page