Important

RETETA ZILEI | Chiftelute de pui in sos de ananas

O combinatie dulce-acrisoara, absolut delicioasa.

Ingrediente

pentru chiftelute:

1/2 kg carne tocata pui
1 ou
2 linguri faina
2 linguri sos soia
scortisoara
ghimbir

pentru sos:

1 compot ananas
3 linguri zahar brun
3 linguri sos soia
3 linguri otet balsamic
ghimbir

Mod de preparare

Intr-un vas punem ingredientele pentru chiftelute si framantam cu mana pana obtinem o compozitie omogena. Modelam chiftelute mici (daca sunt prea mari vor ramane crude la interior) si le punem intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc putin .

Punem intr-o tigaie (de preferat wok) zeama de la compotul de ananas si zaharul brun. Cand s-a topit zaharul si a dat in clocot stingem cu amidonul amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.

Dupa ce s-a dizolvat amidonul (fara a incepe sa se ingroase) adaugam chiftelutele si ananasul taiat cubulete.

Adaugam sosul de soia, otetul balsamic si orezul si lasam pe foc pana ce sosul se caramelizeaza usor. Merge de minune cu orez.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page