RETETA ZILEI | Chiftelute de pui in sos de ananas
O combinatie dulce-acrisoara, absolut delicioasa.
Ingrediente
pentru chiftelute:
1/2 kg carne tocata pui
1 ou
2 linguri faina
2 linguri sos soia
scortisoara
ghimbir
pentru sos:
1 compot ananas
3 linguri zahar brun
3 linguri sos soia
3 linguri otet balsamic
ghimbir
Mod de preparare
Intr-un vas punem ingredientele pentru chiftelute si framantam cu mana pana obtinem o compozitie omogena. Modelam chiftelute mici (daca sunt prea mari vor ramane crude la interior) si le punem intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc putin .
Punem intr-o tigaie (de preferat wok) zeama de la compotul de ananas si zaharul brun. Cand s-a topit zaharul si a dat in clocot stingem cu amidonul amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.
Dupa ce s-a dizolvat amidonul (fara a incepe sa se ingroase) adaugam chiftelutele si ananasul taiat cubulete.
Adaugam sosul de soia, otetul balsamic si orezul si lasam pe foc pana ce sosul se caramelizeaza usor. Merge de minune cu orez.
POFTA BUNA!
goodfood.ro