RETETA ZILEI | Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel
Ingrediente
500g de cartofi, tăiaţi în bucăţi
85g de broccoli, desfăcut în bucheţele
2 fileuri de somon, fierte
zeama de la 1 lămâie, plus câteva felii pentru servit
1 legătură mică de mărar, tocat
1 lingură ulei de floarea-soarelui
1 lingură de muştar Dijon
1 avocado, curăţat de coajă şi de sâmbure, tocat grosier
100g de roşii cherry, tăiate jumătăţi
100g de năsturel
Mod de preparare
Se pun cartofii în apă cu sare, se aduc la punctul de fierbere şi se lasă la foc mic 8-10 minute, până se frăgezesc; se adaugă broccoli cu 3 minute înainte de final. Se scurg şi se lasă deoparte să se usuce, apoi se pasează până se obţine un piure grosier.
Se adaugă somonul desfăcut în fâşii, mărar, sare, piper şi jumătate din zeama de lămâie, apoi se modelează în patru chiftele.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele trei minute pe fiecare parte, până devin aurii. Între timp, se amestecă zeama de lămâie rămasă cu muştarul, sare şi piper, apoi se pune deoparte.
Se amestecă avocado, roşiile şi năsturelul şi se împarte amestecul pe farfurii. Se serveşte câte o chiftea cu salată, stropită cu dressing, şi cu felii de lămâie pentru stors pe deasupra.
POFTA BUNA!
goodfood.ro