RETETA ZILEI | Carne de porc la grătar cu cartofi wedges şi salată verde
Pentru ca friptura să fie mai aromată, marinează carnea cel puţin 30 de minute.
Ingrediente
2 cartofi mari, dacă se poate roşii, tăiaţi în felii groase (wedges), cu coajă
ulei de măsline
1 lingură de miere
1 lingură de zahăr brun
1 lingură sos de soia
1 căţel de usturoi pisat
1 file de porc de aproximativ 300g
2 linguri de maioneză
2 linguri de oţet din vin alb
4 cepe verzi mărunţite
2 salate mici, cu frunzele separate
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Se pun cartofii pe o tavă, se combină cu uleiul şi se presară sare de mare. Se coc cam 20-30 de minute până se pătrund.
Se amestecă mierea, zahărul, sosul de soia şi usturoiul. Se taie fileul de porc în 4, apoi se bate uşor pentru a se aplatiza. Se marinează în sos 10 minute.
Se prepară carnea de porc la grătar 2-3 minute pe fiecare parte, ungând cu sos, până când devine lipicioasă şi pătrunsă.
Se amestecă maioneza şi oţetul şi se asezonează. Se adaugă ceapa verde şi salata. Carnea de porc se serveşte cu cartofii wedges şi cu salata.
POFTA BUNA!
goodfood.ro