RETETA ZILEI | Calmari crocanţi cu capere
Ingrediente
300g calmari mici, curăţaţi
200g făină
2 linguri de capere, scurse şi tocate mărunt
1 căţel de usturoi, zdrobit
5 linguri de maioneză
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
felii de lămâie, pentru ornat
Mod de preparare
Taie calmarii în rondele de aprox. ½cm grosime. Pune făina într-o pungă ermetică şi condimentează bine. Adaugă caperele şi scutură bine amestecul, după care, adaugă şi calmarii, scutură din nou, până când rondelele sunt bine acoperite. Amestecă usturoiul şi maioneza, iar apoi, aşază compoziţia într-un bol pentru servire.
Toarnă puţin ulei într-o tigaie mare până atinge 7cm pe margini, dar să nu depăşească o treime din suprafaţa acesteia. Lasă uleiul să se încingă la foc mediu. Pune o felie mică de pâine în tigaie ca să vezi dacă uleiul este gata – ar trebui să sfârâie în momentul în care atinge uleiul.
Ia o cantitate potrivită de calmari din făină şi scutură bine pentru a îndepărta excesul. Apoi aşază-i uşor în ulei şi lasă-i să se prăjească aproximativ 3 minute până devin crocanţi. Scoate-i cu o spumieră pe o hârtie cerată. Repetă operaţiunea cu restul de calmari. Serveşte imediat împreună cu maioneza şi feliile de lămâie.
POFTA BUNA!
goodfood.ro