RETETA ZILEI | Aripioare picante Buffalo cu sos de brânză cu mucegai
Originile exacte ale aripioarelor picante Buffalo sunt aprig disputate în Buffalo, New York, dar toată lumea este de acord că au fost inventate la Anchor Bar şi că trebuie să fie foarte picante şi condimentate. Cei mai înverşunaţi le prăjesc în mult ulei, noi le preferăm prăjite în tigaie, dar se pot face şi pe grătar sau la cuptor.
Ingrediente
4 linguri de unt
5 linguri de sos foarte picant (Tabasco, se găseşte la Carrefour)
1 lingură de oţet alb
900g aripioare de pui
sare, piper
făină, pentru presărat
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
tulpini de ţelină Apio, pentru servit
PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ
85g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
150ml de lapte bătut
150ml de smântână
1 căţel de usturoi, zdrobit
¼ linguriţă boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se topesc încet, într-o cratiţă medie, untul, sosul iute şi oţetul. Se răstoarnă într-un bol mare. Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de brânză cu un vârf de sare. Se acoperă şi se lasă la rece.
Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi se prăjesc aripioarele (dacă nu ai o tigaie suficient de mare, prăjeşte-le în două tranşe). Se prăjesc amestecând frecvent, până când se fac bine şi devin rumene pe toate părţile.
Când sunt gata, se răstoarnă peste sosul picant de unt şi se amestecă bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de brânză şi tulpinile de ţelină Apio alături.
POFTA BUNA!
goodfood.ro