RETETA | Zacuscă
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.
Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.
Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate
Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.
Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.
Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.
Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.