RETETA | Vulcani de ciocolată
Ingrediente:
- 200 gr ciocolata neagra
- 200 gr unt
- 8 linguri zahar tos
- 2 linguri faina
- 4 oua
Mod de preparare:
Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.
Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.
Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.
Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.