RETETA | Vulcan de ciocolată albă
Ingrediente:
- 150 g ciocolată albă
- 125 g unt
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 125 g zahăr pudră
- 6 linguri făină
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă medie spre mare. Topește untul și ciocolata la bain marie. După ce s-au topit și omogenizat, adaugă – pe rând și amestecând continuu- zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile și, la final făina.
Amestecă bine până obții o compoziție omogenă și fină. Toarnă compoziția în vase ramekin (vase mici, cilindrice rezistente, pentru o singură porție). Dă la cuptor pentru 11-13 minute. Scoate din cuptor și lasă la răcit aproximativ 2 minute. Apoi, ușor, desprinde cu un cuțit prăjitura de pe marginile vasului și pune-o în farfurie. Presară, dacă vrei, niște zahăr pudră deasupra.
Cum se servește? Înfinge furculița în ea și lasălava dulce și cremoasă formată în interior să invadeze farfuria.
P.S.: Merge perfect alături de 1 cupă de înghețată rece și fructe de pădure acrișoare.
Sursa: retete.unica.ro