Retete

RETETA | Vulcan de ciocolată albă

Ingrediente:

  • 150 g ciocolată albă
  • 125 g unt
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 125 g zahăr pudră
  • 6 linguri făină

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treaptă medie spre mare. Topește untul și ciocolata la bain marie. După ce s-au topit și omogenizat, adaugă – pe rând și amestecând continuu- zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile și, la final făina.

Amestecă bine până obții o compoziție omogenă și fină. Toarnă compoziția în vase ramekin (vase mici, cilindrice rezistente, pentru o singură porție). Dă la cuptor pentru 11-13 minute. Scoate din cuptor și lasă la răcit aproximativ 2 minute. Apoi, ușor, desprinde cu un cuțit prăjitura de pe marginile vasului și pune-o în farfurie. Presară, dacă vrei, niște zahăr pudră deasupra.

Cum se servește? Înfinge furculița în ea și lasălava dulce și cremoasă formată în interior să invadeze farfuria.

P.S.: Merge perfect alături de 1 cupă de înghețată rece și fructe de pădure acrișoare.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page