RETETA | Vita crocanta cu portocale
Daca esti fan al carnii de vita, acest preparat va fi pe placul tau. Textura sa crocanta si gustul dulceag, dar totusi condimentat, te vor cuceri definitiv.
Ingrediente:
- 1/2 kg muschiulet de vita taiat marunt
- 1/3 cana de zahar alb
- 1/3 cana de otet din vin de orez
- 2 linguri de suc concentrat de portocale, inghetat
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de sos de soia
- 1 cana de orez cu bobul lung
- 2 cani de apa
- 1/4 cana de amidon de porumb
- 2 lingurite de coaja de portocale
- 3 linguri de ghimbir proaspat razuit
- 1/2 linguri de usturoi zdrobit
- 8 buchete de broccoli, aburite sau semi-fierte
- 2 cani de ulei vegetal
Mod de preparare:
Scurge bine de apa bucatelele de carne si marineaza-le in sosul obtinut prin amestecul zaharului cu otetul din vin de orez, concentratul de suc de portocale, sarea si sosul de soia.
Separat, fierbe orezul in apa pana cand se inmoaie.
Intr-un wok de marime medie incalzeste uleiul la o temperatura potrivita si adauga bucatile de carne dupa ce le-ai acoperit cu amidon. Prajeste-le pana cand capata o culoare maro-aurie.
Pastreaza o lingura din uleiul ramas de la prajit si caleste in el ghimbirul si usturoiul. Adauga sosul de soia si mai lasa-l sa fiarba 5 minute. Adauga sosul obtinut peste carne si serveste-o fierbinte alaturi de broccoliul aburit.
Sursa: www.retete.acasa.ro