RETETA | Vinete umplute cu carne
Ingrediente:
5 vinete medii
600 g carne tocată
100 g vin roșu
1 ceapă
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
200 g roșii desojite
pătrunjel
½ lingură zahăr
200 g brânză feta
condiment, după gust
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Tai capetele la vinete, apoi le feliezi. Încingi uleiul în tigaie și prăjești vinetele, pe ambele părți, până când se înmoaie, fără însă să se gătească în întregime. Le pui pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Separat, amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, pătrunjelul tocat, pasta de tomate, condimente, după gust și brânza rasă. Pui pe fiecare felie câte 2 linguri de umplutură și rulezi. Amesteci roșiile tocate cu vinul, zahărul și condimente, după gust. Pui rulourile în tavă, torni vinul și dai tava la cuptor 40-45 de minute.