Retete

RETETA | Vinete pane cu sos de usturoi

Ingrediente:

3 vinete

2 ouă

sare

piper

3 linguri de făină

boia dulce

1 lingură ulei

Mod de preparare:

Taie vinete rondele de cam un centimetru, dă-le cu sare şi lasă-le pe un şervet absorbant cam 20 de minute. Şterge-le bine apoi prepară pane-ul. Sparge ouăle într-un castron, adaugă sare, piper, boia şi făina. Amestecă bine să nu aibă cocoloaşe.

Încinge o lingură de ulei în tigaie şi ia fiecare felie de vânătă şi trece-o prin amestecul cu ou. Aşează în tigaie feliile de vinete şi coace-le bine pe ambele părţi. Poţi folosi mai mult pentru a le găti în baie de ulei, însă această variantă e nesănătoasă şi vinetele vor fi îmbibate în ulei, aşa că îţi recomandăm să reduci cantitatea de ulei sau să le găteşti într-o tigaie neaderentă, fără ulei deloc.

Poţi prepara rapid un sos de usturoi din iaurt grecesc ori smântână peste care pui 2-3 căţei de usturoi daţi prin răzătoarea mică şi puţin usturoi verde tocat mărunt deasupra.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page