RETETA | Vinete italiene umplute cu legume si pui
Vrei sa iti intampini invitatii cu un apertiv savuros, sanatos si foarte gustos? Iti propunem unul in stil italian, cu multe legume hranitoare si carne de pui.
Ingrediente:
- 4 vinete mici italiene
- 500 g carne de pui
- 2 ardei grasi medii, tocati
- 1 ceapa medie, tocata
- 1 lingurita de usturoi tocat
- 100 g rosii cubulete
- 1 cana de apa
- 1/2 ceasca de arpacas
- 2 ceasti de spanac
- 3 linguri busuioc proaspat
- 2 linguri de branza rasa
Mod de preparare:
Mai intai coace vinetele si scoate-le miezul. Separat, intr-o tigaie mai mare, prajeste carnea de pui cu ardeiul, ceapa, vinetele si usturoiul aproximativ 4 minute. Adauga rosiile si apa si lasa compozitia sa fiarba aproximativ 25 de minute.
Prajeste si cojile de vinete, pana se rumenesc putin, apoi adauga in amestecul de pui spanacul si busuiocul si umple jumatatile de vinete cu cate 2 linguri din aceasta compozitie.
Vinetele umplute cu legume si pui se servesc calde, presarate cu branza rasa deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro