Retete

RETETA | Vinete cu parmezan

Vinetele cu parmezan sunt o reteta savuroasa, de care se va bucura intreaga familie. In plus, sunt delicioase si arata grozav!

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 2 oua
  • 4 cesti de pesmet condimentat italienesc
  • 6 cesti de sos pentru spaghete
  • 450 g de mozzarella
  • 1/2 ceasca de parmezan
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat

Mod de preparare:
Decojeste vinetele si taie-le in felii nu foarte subtiri. Bate oul si scufunda feliile de vinete in el, apoi acopera-le cu pesmet. Asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt, pe un singur strat. Coace-le timp de 5 minute pe fiecare parte, in cuptorul preincalzit la 175 de grade.

Acopera o alta tava cu sosul de spaghete si pune un strat de felii de vinete coapte peste sos si acopera-le cu mozzarella si parmezan. Repeta aceeasi ordine pentru inca un strat si acopera cu sosul pentru spaghete ramas. Presara busuioc deasupra si coace vinetele inca 35 de minute.

Aceasta este o alternativa sanatoasa la reteta clasica de vinete cu parmezan, care presupune prajirea acestora. Merg de minune cu un vin sec provensal sau din sudul Frantei sau cu un pahar de suc de rodii.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page