RETETA | Vinete cu parmezan
Ingrediente:
- 3 vinete
- 2 oua
- 4 cesti de pesmet condimentat italienesc
- 6 cesti de sos pentru spaghete
- 450 g de mozzarella
- 1/2 ceasca de parmezan
- 1/2 lingurita de busuioc uscat
Mod de preparare:
Decojeste vinetele si taie-le in felii nu foarte subtiri. Bate oul si scufunda feliile de vinete in el, apoi acopera-le cu pesmet. Asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt, pe un singur strat. Coace-le timp de 5 minute pe fiecare parte, in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Acopera o alta tava cu sosul de spaghete si pune un strat de felii de vinete coapte peste sos si acopera-le cu mozzarella si parmezan. Repeta aceeasi ordine pentru inca un strat si acopera cu sosul pentru spaghete ramas. Presara busuioc deasupra si coace vinetele inca 35 de minute.
Aceasta este o alternativa sanatoasa la reteta clasica de vinete cu parmezan, care presupune prajirea acestora. Merg de minune cu un vin sec provensal sau din sudul Frantei sau cu un pahar de suc de rodii.
Sursa: www.retete.acasa.ro