RETETA | Varză călită cu frigărui și cârnați proaspeți
Ingrediente:
- cca 2 kg varza cruda
- 1 ardei capia
- 12 fire ceapa verde
- 1 conserva de 400 g rosii cubulete
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- ulei pentru calit
- frigarui din carne de porc
- carnati proaspeti
Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa si ardeiul.Le lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam rosiile cubulete, adaugam putina sare si piper si lasam 10 min pe foc.
Apoi adaugam varza tocata, amestecam bine si bagam cratita la cuptor. Lasam la foc mediu cca 30-40 min si apoi adaugam si frigaruile si carnatii.Mai lasam cca 30 min, amestecand din cand in cand.
Scoatem cratita din cuptor, transferam varza intr-o tava de ceramica, adaugam mararul si amestecam bine. Asezam frigaruile si carnatii deasupra si mai bagam la cuptor cat sa se rumeneasca. Scoatem tava din cuptor si presaram marar verde.
Sursa: bucataras.ro