RETETA | Turtițe cu dovlecei și cașcaval
Ingrediente:
- dovlecel – 1 buc mai mica
- cascaval delaco Sofia- 100 g
- apa calda – 100 ml
- ulei – 50 ml
- drojdie proaspata – 20 g
- zahar- 1 lingurita
- sare- 1 lingurita
- faina – 350-400 g
Dati pe razatoarea mica si cascavalul
Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum am facut eu, sau cu mana
Puneti in vasul de la robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, cascavalul ras, sarea, apa calduta, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
Intindeti o foaie de 1 cm grosime si decupati cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar, apoi intepati cu furculita fiecare turtita
Puneti pe foc o tigaie mare, antiaderenta si lasati-o sa se incinga bine
Puneti in tigaie turtitele si coaceti-le pe ambele parti, pana se umfla si se rumenesc frumos
Pot fi servite atat calde, cat si reci, la micul dejun sau ca atare
Sursa: bucataras.ro