Retete

RETETA | Turtițe cu dovlecei și cașcaval

Ingrediente:

  • dovlecel – 1 buc mai mica
  • cascaval delaco Sofia- 100 g
  • apa calda – 100 ml
  • ulei – 50 ml
  • drojdie proaspata – 20 g
  • zahar- 1 lingurita
  • sare- 1 lingurita
  • faina – 350-400 g
Mod de preparare:
Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja

Dati pe razatoarea mica si cascavalul

Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum am facut eu, sau cu mana

Puneti in vasul de la robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, cascavalul ras, sarea, apa calduta, uleiul si drojdia frecata cu zaharul

Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute

Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina

Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent

Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol

Intindeti o foaie de 1 cm grosime si decupati cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar, apoi intepati cu furculita fiecare turtita

Puneti pe foc o tigaie mare, antiaderenta si lasati-o sa se incinga bine

Puneti in tigaie turtitele si coaceti-le pe ambele parti, pana se umfla si se rumenesc frumos

Pot fi servite atat calde, cat si reci, la micul dejun sau ca atare

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page