RETETA | Turte cu brânză sărată și sos pesto
Ingrediente:
1 linguriță drojdie uscată
350 ml apă
2 linguri ulei
650 g făină
1 praf de sare
Pentru sos
2 căței de usturoi
1 praf de sare
400 g busuioc
50 g nuci
100 ml ulei de măsline
100 g parmezan
2 linguri unt
2 linguri apă fierbinte
100 g brânză sărată
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puțină apă caldă, o freci cu 2-3 linguri de făină, până obții o pastă, pe care o lași la crescut, 10-15 minute. Cerni făina, o amesteci cu sarea, adaugi maiaua, uleiul și începi să frămânți, adăugând treptat apă caldă. Când obții un aluat elastic, dar nu foarte tare, îl acoperi și-l lași la crescut până când își dublează volumul.
Îl împarți în bucăți egale, pe care le întinzi în foi nu foarte subțiri. Lași turtele la crescut 20 de minute, apoi le coci, fie în tigaie, fără ulei, fie la cuptor.
Pentru sos, pui toate ingredientele în blender și le pasezi până obții o pastă.
Ungi turtele cu sos și presari brânză sărată.