RETETA | Turta dulce cu sirop de artar
Unul dintre deserturile extrem de populare in aceasta perioada, atat in Europa, cat si peste Ocean, este turta dulce cu sirop de artar si ghimbir.
Ingrediente:
- 125 g unt moale;
- 135 g zahar brun;
- 50 ml sirop de artar;
- 1 ou batut;
- 100 g de faina;
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 lingura de ghimbir pudra;
- 2 lingurite de scortisoara;
- 200 g ciocolata alba topita, pentru decor;
Mod de preparare
Intr-un vas, amesteca bine cu mixerul untul si zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga apoi siropul de artar si oul. Continua sa amesteci, apoi presara faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si scortisoara. Cu o lingura de lemn, amesteca pana obtii un aluat moale.
Asaza aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framanta-l usor pana se omogenizeaza. Da-i forma unui disc si baga-l la frigider intr-o folie de plastic. Nu il lasa foarte mult, altfel devine foarte tare. Decupeaza apoi figurinele dorite.
Incinge cuptorul la 180 grade, dupa care asaza figurinele de turta dulce la 2 cm distanta in tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 15-20 minute sau pana cand sunt putin mai tari la atingere.
Decoreaza turta dulce cu ciocolata alba topita.
Sursa: www.retete.acasa.ro