RETETA | Turtă dulce
Ingrediente:
- Pentru turta dulce
- 500 g faina
- 260g zahar
- 50g unt
- 1 ou
- 3 lingurite scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- putin coriandru si piper
- Ingrediente pentru glazura
- 1 albus de ou
- 100g zahar pudra
- 2 linguri de apa fierbinte
Mod de preparare:
Se adauga condimentele, restul de zahar si se lasa sa se topeasca toata cantitatea de zahar, apoi se retrage de pe foc.
Se adauga 170 g faina in siropul fierbinte amestecand rapid cu ajutorul unui tel, apoi se lasa compozitia sa se raceasca.
Intr-un alt vas se amesteca restul de faina, cu putina sare si bicarbonat si se adauga in compozitia de mai sus.
Se adauga oul, untul si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Din aceasta compozitie se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 15- 20 minute.
Preparare glazura:
Intr-un bol se mixeaza albusurile cu zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbine si se continua mixarea.
Fiecare turta dulce se da prin amestecul de mai sus .
Turta dulce se poate pastra mai multe zile intr-o cutie care se inchide ermetic.