RETETA | Trufe de ciocolată
Ingrediente:
- 400g ciocolata
- 200ml frisca lichida
- 60g unt
- coaja rasa de la o portocala
- o fiola esenta de rom
- un praf de sare
pentru decor:
- cacao
- pudra de zmeura
- fistic
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Intr-o cratita pentru sosuri, adauga untul, frisca lichida si sarea si pune-le pe foc. Cand untul s-a topit Rupe ciocolata bucati micute si pune-le intr-un castron. Toarna compozitia de frisca si unt, fierbinte, peste ciocolata. Amesteca bine pana cand acesata se topeste. Adauga apoi coaja de portocala si esenta de rom. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la rece timp de aproximativ doua ore.
Intre timp, pe farfurii diferite adauga pudra de zmeura, nuca de cocos, cacaoa si fisticul taiat marunt.
Formeaza bile de marime egala din compozitia creata anterior si trece-le prin cele patru glazuri, astfel incat sa obtii un numar aproximativ egal de trufe cu fiecare glazura.
Pune fiecare trufa intr-o hartie pentru bomboane si asaza-le pe o tava. Patreaza-le la frigider pana in momentul servirii.
Sursa: retete.acasa.ro