RETETA | Trigoane cu fructe
Trigoanele cu fructe sunt un desert delicios, care ii va incanta pe tot membrii familiei. Se prepara in doar 25 de minute si sunt savuroase.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g foi subtiri de placinta
- 1 albus
- ulei de arahide pentru prajit
Pentru umplutura:
- 120 g gem de prune
- 70 g caise confiate
- 50 g miez de nuca
- 50 g migdale
- 50 g alune de padure
- 50 g stafide
- 1 portocala
- 1 jumatate de pahar brandy
Mod de preparare:
Mixeaza miezul de nuca, migdalele, alunele si caisele timp de 1 minut. Separat, intr-un castron toarna fructele tocate, stafidele si jumatate din cantitatea de brandy si amesteca-le, apoi adauga gemul si coaja de portocala rasa.
Intinde aluatul si taie-l patratele pe care le ungi cu albus batut si le umpli cu cate o lingura de umplutura. Apoi impatureste-le in forma de triunghi.
Incinge intr-o tigaie mult ulei de arahide si prajeste trigoanele in baie de ulei cate 1 minut pe fiecare parte, apoi scoate-le pe un servetel absorbant pentru a se scurge de ulei. Muta-le apoi pe platou.
Trigoanele cu fructe se servesc reci, pudrate cu zahar.
Sursa: www.retete.acasa.ro