RETETA | Trigoane cu caise și ricota
INGREDIENTE:
- Am folosit:
- 2×450 gr aluat foietaj
- 1 kg caise
- 4-5 linguri zahar
- 250 gr branza ricota
- 1 lingurita flori de lavanda
- 2 linguri apa de flori de portocal
- 1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Caisele le-am spalat si apoi le-am taiat in felii mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu apa de flori de portocal,florile de lavanda si zaharul si le-am lasat pe foc pana cand au fiert si s-a ingrosat,asa ca o dulceata. Am dat apoi cratita la racit si dupa ce caisele au ajuns la temperatura pe care o vroiam (sa nu fie foarte fierbinti) le-am amestecat cu branza ricota si astfel am obtinut o delicioasa umplutura pentru aluatul meu.
Aluatul l-am taiat in patrate,le-am uns pe margini cu ou,am pus umplutura in mijloc si apoi am apsat pe margini pentru a se lipi am uns cu ou si deasupra si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Pe o parte din ele am ales sa presar zahar pudra,insa merg si fara daca vi se par deja prea dulci.
Pofta mare!
Sursa: bucataras.ro