RETETA | Tortilla cu spanac și dovlecei
Ingrediente:
2 dovlecei potriviţi
4 linguri ulei
50 g spanac
4 ouă
2 fire ceapă verde
pătrunjel
oregano
sare
piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul şi scurgi de apă. Toci mărunt ceapa verde şi spanacul.
Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti rondelele de dovlecei (10 rondele le păstrezi pentru decor), apoi adaugi ceapa verde şi spanacul tocat şi sotezi uşor, aproximativ 1-2 minute.
Separat baţi ouăle spumă cu puţină sare şi piper, le torni în tigaie peste legume, amesteci şi deasupra razi caşcaval sau parmezan. Rumeneşti la foc potrivit 3 minute, fără să amesteci, apoi le laşi încă un minut cu capac.
Cu ajutorul unui platou, întoarci tortilla pe cealaltă parte, razi caşcaval sau parmesan, şi coci alte 3 minute neacoperit şi 1 minut cu capac. Asezonezi tortilla cu oregano, piper şi patrunjel şi o decorezi cu rondele călite de dovlecel şi frunze proaspete de spanac.